Prijava prostovoljca/ke

Izpolnite spodnji obrazec in postanite prostovoljec/ka.

Vam ni vseeno za našo domovino in ste pripravljeni aktivno delovati?
Pridružite se prostovoljkam in prostovoljcem Inštituta za domoljubne vrednote. Kot prostovoljec/ka boste lahko sodelovali na več načinov:

– sodelovanje pri organizaciji dogodkov in javnih akcij,
– vodenje humanitarnih akcij,
– fotografiranje/snemanje dogodkov,
– pisanje člankov na spletni strani,
– itd…

Prostovoljec/ka lahko postanete z oddajo spletnega obrazca.

“Prostovoljstvo je odziv civilne družbe na raznovrstne potrebe ljudi, je oblika aktivnega in altruističnega delovanja posameznikov, ki prispeva k razvijanju vrednot solidarnosti. Prostovoljstvo je oblika dela, za katerega oseba ne dobi plačila. Prostovoljstvo pokriva potrebe ljudi v družbi, prispeva k boljšemu življenju posameznika ali skupine v družbi, ščiti interese tistih, ki so na različne načine ogroženi ali odrinjeni na rob družbe. Socialno, izobraževalno, zdravstveno, kulturno, vzgojno, okoljevarstveno so le nekatera področja na katerih prostovoljstvo deluje. Pomen prostovoljstva se vse bolj povečuje tudi ob naravnih katastrofah in kriznih situacijah (gasilci, reševalci). Upoštevajoč sposobnosti in interes posameznika za določeno področje prostovoljstvo temelji na predpostavki, da je lahko vsakdo prostovoljec. Tako ženske in moški kot tudi mladi in starejši.”

Vpišite vaše podatke

Podatki označeni z zvezdico(*) so obvezni. Vaši podatki se bodo uporabljali izključno za potrebe zavoda in ne bodo dostopni tretjim osebam.