Nov predlog v okviru novega evropskega zelenega dogovora

Nov predlog v okviru novega evropskega zelenega dogovora

Evropa brez meja in podelitev volilnih pravic ilegalnim migrantom.

Najnovejši in najbolj blazni predlogi se začenjajo razkrivati ravno, ko se približujejo evropske volitve. V novem zelenem evropskem dogovoru, ki ga je pred kratkim predstavila skupina EU Spring, predlagajo najbolj nore ukrepe, kot so odprava meja z vsemi državami po celotnem svetu, volilne pravice za ilegalne migrante in visoki davki na dediščino, da bi s tem denarjem poskrbeli za manjšine, katere si levičarji želijo kot bodoče volivce.

Skupina European Spring ((Evropska pomlad) (koalicija ekstremnih levičarskih strank širom celotne evrope)) je razkrila novi zeleni evropski dogovor tik pred evropskimi volitvami, zgledujoč se po ponoreli portorikanski demokratki Aleksandriji Ocasio Cortez v združenih državah, ki je pred dvema mesecema v ZDA predstavila predlog enako norega svetovnega zelenega dogovora in to kar za celoten svet. Seveda je njen predlog dobil točno 0% podpore.

40 strani dolg dokument je predstavljen kot “skupna vizija Evrope kot področja demokracije, trajnosti, blaginje in miru” in da je bojda bil “oblikovan za povrnitev upanja Evropi.” Dokument in predlogi v njem z imenitno zvenečimi besedami spominjajo veliko bolj na volkove preoblečene v ovce, ki ovcam govorijo sladke besede.

Novi zeleni evropski dogovor privlačno govori o številnih točkah, kot so narava, podnebje, demokracija in delavske pravice, eden izmed najbolj presenetljivih poglavij v tem dokumentu pa je poglavje »Migranti, begunci in novoselci«. V njih najdete številne divje in nore ukrepe, kot je ukinitev meja med državami evropske unije in nenazadnje ukinitev meja med vsemi državami po celotnem svetu oziroma planetu zemlja.

Zagovarjanje in širjenje svobode gibanja

Svoboda gibanja je temeljna človekova pravica in temelj Evropske unije. Prosto gibanje bomo branili tako, da bomo zahtevali takojšnjo odpravo vseh mejnih nadzorov znotraj schengenskega območja. Dolgoročno želimo razširiti svobodo gibanja na države zunaj Evropske unije in ljudem po svetu omogočiti še večjo svobodo pri brezmejnem potovanju in izbiri kraja bivanja. Da bi države lahko sodelovale v tem sistemu, bi morale države izpolnjevati določene standarde v zvezi z mejnim režimom, gospodarskim razvojem, človekovimi pravicami in pravno državo.

Volilne pravice za migrante ter „novoselce“!

Konec trdnjave Evrope

Verjamemo, da bi Evropa morala pozdraviti novoselce in jih ne odvračati. Zato bomo uvedli varne, zakonite in odprte poti v Evropo. Predlagamo, da bi dovolili, da bi veleposlaništva po celotni EU in po vsem svetu podelila schengenske vizume. Razširili bomo shemo modre karte EU, tako da bodo imeli iskalci zaposlitve zunaj EU možnost, da pridejo v Evropo. Uvedli bomo nove programe izobraževanja in mobilnosti delavcev, ki bodo pritegnili študente in delavce izven Evrope. Predlagali bomo pravno zavezujočo obveznost izdajanja humanitarnih vizumov v konzulatih in veleposlaništvih držav EU ljudem, ki potrebujejo mednarodno zaščito in želijo vstopiti v EU in zaprositi za azil.

In kdo bo plačal za vse te ukrepe za vse te “novoselce” se pravi nameščanje, združitev njihove družine, integracijo v družbo, skratka vse te poblaznele skrajne levičarske zamisli? Vi dragi bralci in to z davki, ki jih bodo od vas pobrali poblazneli levičarji. Naj naštejem nekaj teh davkov: Davek na ogljik za obvladovanje podnebnih sprememb, davek na finančne transakcije in uvedba novih evro obveznic za financiranje infrastrukturnih projektov po vsej EU“ in seveda davek na dobiček, osebno denarno bogastvo in nenazadnje davek na podedovano hišo, denar, vozilo, stanovanje …, katere so vam je zapustil najdražji preminuli, kot sta mati in oče, ki sta trdo garala svoje celotno življenje za to hišo, stanovanje itd.

Evropski davek na dediščino

Predlagamo, da evropske države podpišejo večstranski sporazum o davku na dediščino, da se čim bolj zmanjša prenos gospodarske neenakosti iz ene generacije v drugo in zagotovi močna in učinkovita osnova za financiranje porabljenih sredstev v našem programu.

Zaradi prenosa gospodarske neenakosti iz ene generacije v drugo se mora seveda zagotoviti močno in učinkovito osnovo za financiranje porabljenih sredstev v njihovem programu. Upajmo, da nobena od teh norih idej ne bo izglasovana v Evropskem parlamentu prihajajočega 26 maja.

Avtor objave Skrbnik