Nosili so triglavke, ne titovk

Nosili so triglavke, ne titovk

Pred časom se je na Kongresnem trgu v Ljubljani odvijalo zborovanje pod geslom »nosili bomo rdečo zvezdo«, katerega pobudnica in glavna organizatorica je bila Svetlana Makarovič.

Ob ogledu dogodka nisem doživel nikakršnih pozitivnih čustev, čutil sem laž in izdajo do tistih, ki so v vojnah darovali svoja življenja za Slovenijo.

Da, precej strašljivo je, ko Svetlana Makarovič, pisateljica otroških zgodb, tako vneto zagovarja rdečo zvedo. Naj še kdaj mirno svojim malčkom preberem njeno zgodbo? Zelo malo verjetno, saj nikakor iz glave ne gre misel, da je aktivistka novega svetovnega globalizacijskega reda.

Marsikdo se bo po dogodkih iz Hamburga, kjer so levičarski skrajneži terorizirali mesto, njegove prebivalce in imetje ljudi vprašal, kako lahko Svetlano označimo za aktivistko novega svetovnega reda, saj levičarski ekstremisti prav tako nosijo rdečo zvezdo in z njo glasno nasprotujejo NWO-ju. Zadeva na prvi pogled ni enostavna, saj Svetlana zagovarja in se identificira z rdečo zvedo, tako kot se z njo identificirajo skrajni levičarji, ki »nasportujejo« globalizaciji.

95% pripadnikov narodno osvobodilnega gibanja na Slovenskem ni nosilo rdeče zvede, nosili so trobojnico in pokrivala, ki so bila poimenovana triglavke. Zato lahko brez težav rečemo, da Svetlana POTVARJA zgodovinska dejstva. Da, vsi vemo kdo je zmagal v tej bratomorni vojni. Zmagali niso Partizani, prav tako niso zmagali Domobranci. Zmagali so tako imenovani politkomisarji z drugo besedo Stalinisti. Lahko rečemo, da je zmagalo 5% tistih, ki so podpihovali bratomorstvo.

O bratomorstvu v vrstah NOB-ja zelo glasno in jasno priča umor narodnega heroja Franca Rozmana – Staneta. Seveda so nam postregli s super zgodbo o nesreči, ki se je pripetila med testiranjem novega orožja. Žal nismo neumni in vemo, da vrhovni poveljnik obroženih sil nikoli osebno ne testira orožja. Staneta so pokončai polit komisarji saj triglavke ni želel zamenjati za rdečo zvedo in nikoli ni pristajal na Jugoslavijo ampak je že takrat zagovarjal Slovenski sen o samostojni državi.

Zato preprosto ne moremo pristati in govoriti o tem, da so se naši fantje borili za rdečo zvedo. Ne borili so se za svoje družine, prijatelje in domovino. Spremljali so jih različni simboli, vendar nikoli rdeča zvezda. Slava jim in naj jim bo lahka Slovenska zemlja.

Avtor objave urednik