Najnovejša resolucija EU

Najnovejša resolucija EU

Odškodnine za kolonializem, brez rasnega profiliranja za kazniva dejanja in več blaginje za Afričane.

Evropska unija je zopet presegla samo sebe. V najnovejši resoluciji, ki je bila sprejeta v torek, 26. marca, je EU sprejela okvir, v katerem “Evropski poslanci pozivajo EU in njene države članice, da sprejmejo ukrepe za odpravo strukturnega rasizma do ljudi afriškega rodu v Evropi”.

V velikem in neokusnem slogu bojevnikov za socialno pravičnost je EU v torek sprejela regresivno resolucijo s 535 glasovi za, 80 proti in 44 vzdržanimi glasovi, kjer Evropski parlament poziva EU, njene institucije in nacionalne organe, da naj razvijejo protirasistično politiko in ustavijo diskriminacijo na področju izobraževanja, stanovanj, zdravja, kazenskega pravosodja, politične udeležbe in migracije.

V sporočilu za javnost, avtorji te resolucije skušajo utemeljiti svoj regresivni predlog zakona v luči vedno večjih afrofobičnih napadov, poslanci pa pozivajo Evropsko komisijo in države članice EU, naj priznajo rasistično, diskriminatorno in ksenofobično trpljenje afro-Evropejcev in ustrezno zaščito pred temi neenakostmi ter, da se zagotovi, da se kazniva dejanja sovraštva ustrezno preiskujejo, preganjajo in sankcionirajo.
Poleg tega je treba ljudi, ki živijo v Afriki, bolj integrirati v trenutne programe financiranja v naslednjem večletnem finančnem okviru (2021–2027). Zadnji stavek pa pomeni, da bodo težko zasluženi evropski davki končali v rokah Afričanov v Evropi, ker imajo člani evropskega parlamenta ogromno potrebo po signaliziranju in kazanju hlinjene dobrote medtem, ko živijo v svojem mehurčku v Bruslju.

Regresivna agenda gre še korak dlje. Levičarski EU poslanci pravijo: Želimo odpraviti rasno profiliranje v luči pogoste uporabe rasnega in etničnega profiliranja v kazenskem pregonu, protiterorističnih ukrepih in nadzoru priseljevanja, ker povzroča številne nasilne incidente in smrtne primere, medtem ko so domnevni afriški kriminalci v priporu, in pozivajo države članice, da naj končajo to prakso.

Češnja na vrhu tortice te resolucije pa je poziv k plačevanju ogromnih odškodnin zaradi zločinov proti človeštvu med kolonializmom. Resolucija spodbuja institucije EU in države članice, naj obravnavajo in popravijo pretekle krivice in zločine proti človeštvu, storjene v imenu evropskega kolonializma.” Predlagajo izvajanje izplačevanaj odškodnin, obvezno javno opravičevanje in vrnitev ukradenih predmetov iz izvornih držav. Parlament tudi poziva države EU, naj umaknejo odprejo svoje kolonialne arhive za javnost in predstavijo celovit pogled na kolonializem in suženjstvo v izobraževalnih programih, kar pomeni še več indoktrinirane krivde v izobraževalnem sistemu do evropejcev zaradi nečesa, v čemer nihče od nas ali prejšnje generacije ni sodeloval v prejšnjem stoletju.

Ta lepa resolucija se zaključi z njeno izhodiščno fašistično zasnovo. Z trditvijo, da se afričani, ki živijo v evropi soočajo z vztrajno diskriminacijo in so podvrženi globoko zakoreninjenim negativnim stereotipom in „dokazi kažejo, da imajo afro-evropski otroci nižje ocene v šoli kot njihovi beli sošolci, njihova stopnja zgodnjega izstopa iz izobraževalnega sistema pa je znatno višja.”

Morda bi evropskim poslancem lahko pomagal pogled na globalno razpredelnico o inteligenčnem kvocientu posamičnih narodov in jim razkril na katerem mestu se nahaja afrika in jim pravzaprav pomagal razumeti, zakaj imajo „afro-evropski otroci“ nižje ocene kot njihovi beli sošolci. To ni prvič, da evrokrati kažejo tako očitno Afrofilijo v škodo Evropejcem, saj je Guy Verhofstadt pred kratkim zahteval evro-afriški enotni gospodarski prostor.

Avtor objave Skrbnik