Evrokrat predlaga enotno evro-afriško gospodarsko območje

Evrokrat predlaga enotno evro-afriško gospodarsko območje

Po mnenju vodje (Guy Verhofstadt) skupine ALDE (Evropske liberalne stranke v Evropskem parlamentu) bi morala Evropska unija in Afrika tvoriti enotno gospodarsko območje, kar bi imelo za posledico “ogromen potencial!”

Ta konec tedna se evro skupina ALDE zabava zunaj evropske unije s konferenco ALDEPAC, ki jo gostijo v Cape Townu, v južni afriki, kjer sicer vladajoča afriška stranka (ANC – Afriški Nacionalni Kongres) s silo in surovo izganja sicer že dolgo naseljene evropske državljane, medtem pa je večina evropskih voditeljev zelo apatična do vprašanj izgona in umorov evropskih državljanov v afriki.

Kljub temu pa je gospod Verhofstadt vseeno širil svoje liberalno gospodarske doktrine in skušal oblikovati zavezništva z domnevno liberalnimi strankami v Afriki.

Vendar se njegovo “približevanje” afriki s tem dejanjem še ne konča. Predvideva veliko gospodarsko območje med Evropo in Afriko, ki lahko tekmuje s Kitajsko, in sicer z izjavo:

Ustvarimo enotno evro-afriško gospodarsko območje. Imel bi ogromen potencial, ki ostaja neizkoriščen: 1,5 milijarde potrošnikov, 20 trilijonov v blagovni vrednosti, ki bi lahko tekmovali s Kitajsko.

To ni prvič, da so evrokrati predlagali in obljubljali sporazume o prosti trgovini s to zelo nestabilno regijo na svetu, ki nima prav nič skupnega z Evropo.

Tako Guy Verhofstadt predvideva, da bi se v Schengensko območje (območje prostih odprtih meja) z afriške celine, se pravi iz revnejših držav afrike, v Evropo premaknilo na milijone ljudi, s čimer pa bi še hitreje pokončali Evropo, kot jo poznamo.

Avtor objave Skrbnik