Avstrija bo sprejemne centre za begunce in migrante, spremenila v odhodne centre

Avstrija bo sprejemne centre za begunce in migrante, spremenila v odhodne centre

Sprejemnih centrov za begunce in migrante v Avstriji ne bo več, temveč se bodo spremenili v odhodne centre. Tako je na novinarski konferenci dejal avstrijski notranji minister Herbert Kickl iz nacionalno konservativne FPÖ.

Po besedah ministra bodo centri skrbno preverjali identiteto ljudi, ki prosijo za azil.

Preučili bomo prepotovane poti novih migrantov in seveda predvideli potencialno grožnjo s strani teh ljudi, sodelovali bomo s policijo in po potrebi s strokovnjaki iz regionalnih in zveznih agencij za zaščito ustave in boja proti terorizmu.

Poleg potovalnih poti bodo centri hitro odkrivali tudi razloge za prošnjo za azil ter v primeru zavrnitve prošnje za azil v Avstriji pa bodo migranti dobili nasvete, kako se vrniti v državo, iz katere so prišli.

Minister je pojasnil, da je pravi cilj te poteze odvračanje ljudi od prošnje za azil v Avstriji.

Od prosilcev za azil se bo tudi pričakovalo, da se bodo „prostovoljno“ držali policijske ure v nočnem času, kar pomeni, da ne bodo zapustili centra od 22.00 do 6:00 ure. “Za tiste, ki tega ne želijo, pa bomo našli omejen prostor, kjer se bodo lahko zadrževali, a vseeno ne bodo motili Avstrijskih državljanov”, je dodal minister Kickl.

Avtor objave Skrbnik